Saffrans biscotti

idag bakades saffrans biscotti
recept
Ger ca 50 skorpor
- 100 g smör
- 1/2 g saffran
- 1/2 tsk salt
- 100 g sötmandel
- 100 g vit choklad
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl torkade tranbär
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ner det i smöret.
4. Hacka mandel och choklad grovt. Blanda med mjöl, bakpulver och tranbär i en bunke.
5.Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
6. Tillsätt saffranssmöret och äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en ganska lös deg.
7. Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma till rullar.
8. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt.
9. Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Passa så att de inte bränns.
10. Ta ut plåten. Sänk värmen till 75°C.
11. Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till 1 cm breda skorpor.
12. Lägg skorporna, med snittytan uppåt, på plåten.
13. Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt dem torka ca 1 timme.
14. Förvara skorporna i lufttät burk.