Tosca/valnöts-kaka
Recept
100g margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 mjölk
Glasyr
100g margarin
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
70 g mandelspån/hackad valnöt
1. Smält matfett
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfet och vätskam
4. häll smeten i formen
5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min
Förbered under tiden glasyren
6. Blanda samman ingredienserna i en kastrull
7. Värm under försiktig omrörning tills allt tjocknar
8. Bred glasyren på kakan
9. Flytta upp kakan till mitten av ugnen
10. Grädda ytterligare 15 min
Jag gjorde 2 satser
Ena glasyren gjordes med mandelspån
Den andra med hackade valnötter
